Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Yta.se och CityMark Analys lanserar gemensam marknadsrapport för flexibla kontor riktad till fastighetsägare

Genom ett nytt samarbete mellan yta.se och CityMark Analys kan aktörerna på hyresmarknaden för kontorslokaler i Stockholm nu erbjudas en näst intill fulltäckande bevakning av utvecklingen på marknaden för coworkingytor, kontorshotell och andra flexibla kontorslösningar. Denna nya rapport går för första gången någonsin in på djupet på Stockholms delmarknader och kombinerar de två aktörernas dataset för att ge fastighetsägare det bästa möjliga underlaget för att följa den transformation som kontorsmarknaden genomgår.

Yta.se har sedan starten 2014 skaffat sig djupgående insikter i användandet av flexibla kontorslösningar och byggt upp en unik databas med vakanser, beläggningsgrader och prisnivåer hos kontorshotell och coworking-operatörer.

CityMark Analys har sedan början av 1990-talet kartlagt och analyserat hyresmarknaden för kontor i Stockholm. Utbud av kontorsytor, vakanser, byggprojekt och hyresnivåer ingår i de kartläggningar som merparten av de största fastighetsägarna tar del av. Med gemensamma analyskrafter och unik data kan dessa nu erbjuda kommersiella fastighetsägare regelbundna rapporter som ger en heltäckande bild av läget och utvecklingen på denna snabbt växande marknad.

- Flexibla kontorslösningar växer aggressivt och står redan idag för en betydande andel av marknaden i Stockholm, med många fastighetsägare med i spelet på ett eller annat sätt. Med denna rapport vill vi hjälpa fastighetsägare ta lönsammare beslut om flexibla projekt med hjälp av kritiska beslutsunderlag om alla Stockholms delmarknader såsom utbud, underliggande vakansgrad samt utveckling, säger Viktor Söderström, VD på yta.se. 

- Expansionen av coworking och andra flexibla hyresformer har redan transformerat kontorsmarknaden i Stockholms innerstad. Och mer kommer att komma efterhand som hyresgästerna anpassar sig till mobila och flexibla arbetssätt. Den fastighetsägare som inte har koll på utvecklingen när det gäller marknaden för flexibla kontorslösningar riskerar att hamna hjälplöst efter, säger Tor Borg, Analyschef på CityMark Analys. 


För att få veta mer om rapporterna kontakta:

VD
Viktor Söderström
viktor@yta.se
0735 455 678


Key Account Manager
Johan Andersson
johan.andersson@citymark.se
076-669 91 92

Ämnen

Kategorier

Regioner


yta.se är Stockholms ledande tjänst för förmedling av coworking. Genom spetskompetens kring Stockholms coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för just deras team

Kontakter

Daniel Olsson

Daniel Olsson

Presskontakt Chief Marketing Officer +46 (0) 70 491 32 44
Viktor Söderström

Viktor Söderström

Presskontakt Chief Executive Officer +46 (0) 73 545 56 78

yta.se - Creating Homes for Teams to Thrive in

yta.se är Sveriges ledande tjänst för förmedling av coworking och kontor. Genom spetskompetens kring Stockholms kontors- och coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för deras team

yta.se
Kungsgatan 64
111 22 Stockholm
Sverige