Gå direkt till innehåll
Valet föll på coworking när Stenbolaget letade nytt kontor

Pressmeddelande -

Valet föll på coworking när Stenbolaget letade nytt kontor

I slutet av januari flyttade Stenbolagets huvudkontor in i Fabrikens nyöppnade kontorshotell Rökeriet i Slakthusområdet i Södra Stockholm. Initialt tittade man på flera olika typer av lösningar, men efter en visning på Fabriken förstod de att kontorshotell och coworking var ett koncept som passade dem bra.

Stenbolaget har funnits sedan 2005 och är idag marknadsledande inom försäljning av granit och betongsten till både företag och privatpersoner. När deras kontrakt på kontoret löpte ut började de se sig om efter andra möjligheter för huvudkontoret, och vi på Yta.se fick den äran att hjälpa dem att hitta nya kontorslokaler som matchade deras behov och önskemål. Vi fick snabbt en känsla av vad som skulle kunna passa dem och tittade på flera alternativ runt om Hammarby Sjöstad och Slakthusområdet. Tidigt i processen tog vi kontakt med Fabriken för att se över möjligheterna i ett nytt projekt i Slakthusområdet - samma område som Stenbolaget redan satt i - och det blev en lyckad matchning.

Flexibilitet och service blev avgörande faktorer
Något som var viktigt för Stenbolaget när de letade nya lokaler var en inspirerande arbetsmiljö, området och tillgängligheten och deras främsta utmaning var inte bara att hitta något som var praktiskt möjligt utan som också kunde möjliggöra ett mer effektivt arbetssätt. Anledningen till att de tillslut bestämde sig för kontorshotell och inte ett traditionellt kontor var att de såg fördelar med flexibiliteten i avtalsvillkoren, att få all service inbakad i hyran samt möjligheten att skala upp eller ner vid behov.

- Att valet föll just på Fabriken var en kombination av service och möjligheten att få sätta egen prägel på vårt kontor, säger My Karlsson, försäljningschef och delägare på Stenbolaget. Det är också ett stort plus att vi har fri tillgång till mötes- och konferensrum.

Att kunna sätta sin egen prägel på kontoret var viktigt för Stenbolaget


Flytten blev ett lyft för hela teamet
Stenbolaget flyttade in i Fabriken i mitten av januari och de trivs riktigt bra i sina nya kontorslokaler.

- Flytten har varit ett riktigt lyft för hela vårt team, berättar My. Lokalerna är kreativa och inspirerande. Vi har bara varit på plats sedan mitten på januari men vi kan redan se fördelarna med coworking - att ha ett "eget" kontor och samtidigt arbeta nära andra företag skapar den perfekta balansen mellan arbetsro och gynnsamt nätverkande. Det personliga engagemanget från Fabriken är en match för oss, Stenbolaget är ett företag som alltid vill framåt och alltid vill göra mer, likaså Fabriken. Lokalerna andas entreprenörskap, det gör Rökeriet till den perfekta platsen för oss, avslutar hon.

Vi på Yta.se tackar både Stenbolaget och Fabriken för ett fint samarbete och hoppas att ni kommer att trivas med varandra.

Ämnen

Kategorier

Regioner


yta.se är Stockholms ledande tjänst för förmedling av coworking. Genom spetskompetens kring Stockholms coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för just deras team

Kontakter

Daniel Olsson

Daniel Olsson

Presskontakt Chief Marketing Officer +46 (0) 70 491 32 44
Viktor Söderström

Viktor Söderström

Presskontakt Chief Executive Officer +46 (0) 73 545 56 78

Relaterat innehåll

yta.se - Creating Homes for Teams to Thrive in

yta.se är Sveriges ledande tjänst för förmedling av coworking och kontor. Genom spetskompetens kring Stockholms kontors- och coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för deras team

yta.se
Kungsgatan 64
111 22 Stockholm
Sverige