Gå direkt till innehåll
Kvartalsrapport Coworking Q1 2022 : Beläggningsgraden når nya höjder

Pressmeddelande -

Kvartalsrapport Coworking Q1 2022 : Beläggningsgraden når nya höjder

Allt fler företag väljer flexibla kontorslösningar i kölvattnet av pandemin och intresset för kontorshotell och coworking fortsätter att öka. Under första kvartalet 2022 gick beläggningsgraden på Stockholms kontorshotell upp till 85%, jämfört med december 2021 då den låg på 80%.

Senaste mätningen visar på en fortsatt ökning av beläggningsgraden med hela 5 procentenheter under Q1 2022.

Siffrorna kommer från yta.se, Stockholms största förmedlare av kontorshotell, som i sin kvartalsrapport noterar ytterligare ett kvartal med stigande beläggningsgrad. Med sin unika databas och marknadsplats kan yta.se följa både beläggningsgrad och vakanser i realtid. På marknadsplatsen visas lediga kontorsrum på över 125 kontorshotell i Storstockholm.

Framtiden ser ljus ut
Marknaden är dock inte sen att agera på det höga trycket, bara i år öppnar mer än 30 000 kvm nya kontorshotell i Stockholm. 

"Vi märker av ett högt tryck på kontorshotellen i Stockholm och det är med glädje vi noterar att det öppnar upp tiotusentals kvadratmeter kontorshotell till inom årets lopp" säger Lisa Björklund, Partnership Manager på yta.se. "För att säkerställa att trycket på kontorshotell kan förbli högt även i framtiden, behövs det ännu fler anläggningar i Stockholm som kan ta in nya företag i varierande storlekar" fortsätter hon.

Yta.se följer utvecklingen av beläggningsgraden varje kvartal. De tror att 2022 och 2023 kommer bli spännande år för branschen och har höga förhoppningar på den utveckling de ser framåt.

Ämnen

Kategorier

Regioner


yta.se är Stockholms ledande tjänst för förmedling av coworking. Genom spetskompetens kring Stockholms coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för just deras team

Presskontakt

Daniel Olsson

Daniel Olsson

Presskontakt Chief Marketing Officer +46 (0) 70 491 32 44
Lisa Björklund

Lisa Björklund

Partnership Manager +46 (0) 79 100 01 45

Relaterat innehåll

yta.se - Creating Homes for Teams to Thrive in

yta.se är Sveriges ledande tjänst för förmedling av coworking och kontor. Genom spetskompetens kring Stockholms kontors- och coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för deras team

yta.se
Kungsgatan 64
111 22 Stockholm
Sverige