Gå direkt till innehåll
Närhet till bostäder och möjlighet att pendla med bil kan vara faktorer som väger tungt när företag letar kontor utanför tullarna.
Närhet till bostäder och möjlighet att pendla med bil kan vara faktorer som väger tungt när företag letar kontor utanför tullarna.

Pressmeddelande -

Hårt tryck på coworking även utanför tullarna

Som tidigare har rapporterats ökar intresset för kontorshotell i centrala Stockholm snabbt. Inför 2022 nådde kontorshotellen i Stockholms innerstad en beläggningsgrad på hela 80%. Men trycket är hårt även utanför tullarna och ett flertal operatörer planerar nya anläggningar.  

Enligt data från yta.se ligger häften av alla coworkinganläggningar och 35% av coworkingytan i Storstockholm utanför tullarna. Precis som i innerstaden är beläggningsgraden stark och i skrivande stund ligger den på 69%. Det är främst mindre och lokala operatörer som driver anläggningar utanför tullarna, och snitthyran ligger på cirka 700 kr/kvm/mån - en tredjedel av snitthyran innanför tullarna. Anledningen till att beläggningsgraden är hög även utanför tullarna kan bero på att många företag ser lägre kostnad, möjlighet att pendla med bil samt närhet till bostaden som faktorer som väger tyngre än ett centralt läge. 

Solna sticker ut
Om man tittar lite närmre på de olika områdena utanför innerstaden är det ett område som sticker ut. I Solna ligger beläggningsgraden på hela 81% - det vill säga högre än i innerstan. Dessutom ligger hyresnivån i Solna på en nivå som matchar innerstadens. Bra kommunikationer, närheten till Arlanda och ett utbud som kan mäta sig med innerstaden kan vara bidragande orsaker till Solnas popularitet.  

Utbudet utanför tullarna växer
Flera operatörer planerar att öppna nya anläggningar utanför tullarna och yta.se fortsätter att följa utvecklingen och kartlägger beläggningsgraden varje kvartal. 

Fakta coworking utanför tull 
Yta: 128 000 kvm
Operatörer: 40 st
Anläggningar: 92 st
Beläggningsgrad: 69%
Snitthyra: 700 kr/kvm

Solna

Beläggningsgrad: 81%
Snitthyra: 1000 kr/kvm/mån

Kista 
Beläggningsgrad: 70%
Snitthyra: 650 kr/kvm/mån

Täby
Beläggningsgrad: 58%
Snitthyra: 430 kr/kvm/mån

Hammarby/Globen

Beläggningsgrad: 65%
Snitthyra: 1000 kr/kvm/mån

Ämnen

Kategorier

Regioner


yta.se är Stockholms ledande tjänst för förmedling av coworking. Genom spetskompetens kring Stockholms coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för just deras team

Kontakter

Daniel Olsson

Daniel Olsson

Presskontakt Chief Marketing Officer +46 (0) 70 491 32 44
Viktor Söderström

Viktor Söderström

Presskontakt Chief Executive Officer +46 (0) 73 545 56 78
Lisa Björklund

Lisa Björklund

Partnership Manager +46 (0) 79 100 01 45

Relaterat innehåll

yta.se - Creating Homes for Teams to Thrive in

yta.se är Sveriges ledande tjänst för förmedling av coworking och kontor. Genom spetskompetens kring Stockholms kontors- och coworkingmarknad har vi digitaliserat och effektiviserat resan för företag att hitta rätt lösning för deras team

yta.se
Kungsgatan 64
111 22 Stockholm
Sverige